Над 1 милион лева са похарчили партиите за реклама в медиите,

...
Над 1 милион лева са похарчили партиите за реклама в медиите,
Коментари Харесай

Над 1 милион лева са похарчили партиите за реклама в медиите, показва изследване

Над 1 милион лева са похарчили партиите за реклама в медиите, сочат данни на  Институт за развиване на обществената среда (ИРПС).

Изтекоха първите двадесет дни от предизборната акция за локалните избори. Регистрираните от Централната изборна комисия 58 партии и 9 обединения, могат да се включват и в локални обединения. Така изборните комисии в 265-те общини са регистрирали още десетки обединения, дружно с самостоятелни претенденти за кметове и общински съветници, издигнати от инициативни комитети в съответните обитаеми места. 

За да доближат до допустимо най-широка публика посланията на претендентите за кметове и общински съветници, те са разходвали за реклама в медиите общо 1 130 720 лева (без ДДС) в първите 20 дни от акцията.

В обичайния за Институт за развиване на обществената среда (ИРПС) мониторинг на медийната реклама по време на предизборната акция, следим формалните страници на 39 национални и районни медии – 9 малките екрани, 3 радиостанции, 11 вестника и 16 осведомителни уеб сайтове и организации. 

Най-много разходи за реклама са отделили парламентарно показаните обединения. Както и при започване на акцията, първи не престават да са партия ГЕРБ с 232 305 лева без Данък добавена стойност. Следва ги обединението Продължаваме Промяната – Демократична България , която към този момент е вложила 209 685 лева Възраждане още веднъж са на трета позиция със 117 703 лева, а на четвърта са Българска социалистическа партия за България със 113 326 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР